• Општина Кривогаштани ќе се приклучи на регионалниот водовод „Студенчица“

  Во тек се преговорите и подготвувањето на техничката документација со која општина Кривогаштани планира од наредната година да се приклучи на регионалниот водовод „Студенчица“. Од општината велат дека со овој капитален чекор би се решил деценискиот проблем со водоснабдувањето кој постои во оваа општина. „Интензивно преговараме со ЈП „Стунденчица“ и во тек е изготвувањето на […]

  Posted at February 19, 2017 »By admin »Categories Uncategorized,ВОДОВОД »
 • Во Кривогаштани започна со работа новиот добиточен пазар

  „Ова е фактички првата фаза од изградбата на сточниот пазар. Општина Кривогаштани има во план во наредните години со нов повик преку Агенцијата да ја реализира и втората фаза од изградбната на пазарот, што ќе опфати уште поголем број на боксови како и мини кланица за потребите на лицата кои ќе ја носат тука стоката. […]

  Posted at February 19, 2017 »By admin »Categories Uncategorized,ПАЗАРИ »
 • Почеток на реализација на проектите реконструкција и адаптација на општинската зграда,изградба на зелен пазар

  Општина Кривогаштани продолжува со реализација на проектите од програмата. Општината започна да го реализира грантот во висина од 26 000 евра од Министерство за финанси, во рамките на проектот за подобрување на општинските услуги финансиран од страна на ЕУ. На 22.12.2016 (четврток) во Општина Кривогаштани е потпишан договор со фирмата БВ Инженеринг Битола за реализација на проектите: […]

  Posted at February 19, 2017 »By admin »Categories Uncategorized,ПАЗАРИ »
 • ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА ВО СЛАВЕЈ

  Деновиве започна изградбата на канализационата мрежа во населеното место Славеј во општина Кривогаштани. Со инвестицијата покрај главната канализациона мрежа, опфатена е изградба на пречистителна станица која ќе го опслужува самото населено место. Средствата за изградба на канализационата мрежа општината ги обзбеди преку Агенцијата за финансиска поддрша на руралниот развој.

  Posted at February 19, 2017 »By admin »Categories Uncategorized,КОМУНАЛЕЦ »